Kahvaltı Önerileri..

Hafta içi çok mümkün olmuyor doğru dürüst bir kahvaltı etmek, en fazla bir tost yanında domates-salatalık falan, tabii ki çay. O yüzden haftasonunu sadece dinlenmek, gezmek, eğlenmek için değil, sabah lezzetli ve keyifli bir kahvaltı edebilmek için de iple çekmiyor muyuz?

Bu konuda birkaç önerim olacak:

Önce kahvaltı sofralarının olmazsa olmazı yumurta ile başlayalım. Yumurtanın pekçok pişirme şekli malumunuz.

Buradaki tarifimiz Gravyer Peynirli Omlet

Malzemeler

  • 2 Yumurta (Kişi başı)
  • 2 çorba kaşığı süt
  • 1 tatlı kaşığı sıvıyağ
  • Tuz
  • Gravyer peyniri

Yapılışı

Önce yumurtalar bir kaseye kırılır, içine tuz eklenir çırpılır, süt eklenerek tekrar çırpılır. Yapışmaz bir tavaya yağ koyulur, ısınınca yumurta eklenir ve omlet pişirilir (daha önce omletin pişirme tekniği ile ilgili bilgi verilmişti). Ocak iyice kısılır, gravyer peyniri sebze soyucu yardımıyla ince şekilde dilimlenir, yumurtanın yarısına koyulur, kalan yarı diğerinin üzerine katlanarak ocağın altı kapatılır. Hazırlanan omlet, 1 dk sonra servis edilir.

Yumurtanın yanında şarküteri ürünleri de haftasonu kahvaltılarında yerini alır: Sucuk, sosis ve pastırma olmadan kahvaltıyı tamamlamak olmaz.

Baharatlı Sosis

Malzemeler

  • 2 adet sosis (kişi başı)
  • 1 küçük domates
  • 1/2 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik

Yapılışı

Sosisler 2 cm kalınlığında dilimlenir, domates tavaya rendelenir, salça eklenir karıştırılır, üzerine baharatlar eklenir, karıştırlır. Sosisler eklenerek karıştırılır ve pişmeye bırakılır, sosisler tombullaşınca pişmiş demektir ki bu da 10 dk kadar bir zaman alacaktır. eğer domates yeterince sulu değilse pişerken 1/2 çay bardağı sıcak su eklenebilir.

Son tarifimize gelince, pastırma ve sucuk ikilisinden ziyafet..

Domatesli Pastırma-Sucuk

Malzemeler

  • 1/4 kangal sucuk (kişi başı)
  • 4 dilim pastırma
  • 1 orta boy domates

Yapılışı

Sucuk ortadan ikiye kesilir, her parça tekrar ikiye kesilir ve minik küpler halinde doğranır. Pastırma da minik karelere bölünür. Domates tavaya rendelenir, üzerine pastırma ve sucuk eklenerek karıştırılır. 10 dk kadar pişirilir. Sıcak servis edilir.

Not: Bu tarifler kişisel tecrübelerimize dayanarak hazırlanmıştır.

3 thoughts on “Kahvaltı Önerileri..

  1. Esra 20/04/2009 at 13:17

    Çok güzel ellerine sağlık. Bende bir tarif vereyim. 3-4 adet patates haşlanır ve iyice yumuşayınca rendelenir.İçine tuz ve tereyağı eklenir ve karıştırılır. Bu karışım miktarına göre uygun bir fırın tepsisine yayılır ve üzerine bolca kaşar rendesi serpilir. En üstede pul biber ve karabiber serpilerek fırına konur. Kaşarlar erimeye başlayınca yani yaklaşık 10 dakika kadar sonra fırından çıkarılır. Farklı alternatiflerde oluşturmak mümkün. Mesela sosislerde haşlanıp ince dilimler halinde patatese eklenebilir. Patates, kaşar ve tereyağı birbirine çok yakışıyor. Hele sıcakken o patatesle kaşarın çatalın ucundan uzanarak ağzı gelmesi tereyağı kokusu eşliğinde çok hoş oluyor. Öptüm seni canım.Görüşürüz. İyi bak kendine. Yalnız uzun süredir görüşemiyoruzzzzzzzzzz.

  2. Yonca 20/04/2009 at 19:32

    Kesinlikle çok iyi fikir, teşekkür ederim tatlım, deneyip sayfamda yayınlayacağım. Canım kumpir çekti şimdi içinde sosis falan..Selamlar.

  3. ayse 22/04/2009 at 23:00

    HARİKA GİDER DOĞRUSU ELLERİNE SAĞLIK

Bir cevap yazın

Name *
Email *
Website