Sütlü İrmik Tatlısı ya da İrmikli Muhallebi

“Sütlü İrmik Tatlısı’nı anladık da, İrmikli Muhallebi mi, o niye?” diyenler olursa tarifi denemeden anlayamazsınız diyeceğim. İçindeki irmik miktarının azlığı, tatlıyı klasik bir “İrmik Tatlısı” olmaktan kurtarmış ve hafif mi hafif bir tat ortaya çıkarmış.

4 yıldır tarif yazıp yayınlayan biri olarak irmikli bir tarifimin olmayışının nedeni, benim irmikli tatlıları pek sevmiyor olmamdan kaynaklanıyordu, ama bu tarifle irmikfobim sona erdi :))

Sunumda, tatlının üzerine ismimi yazma fikri ve uygulaması ise tamamen sevgili eşime ait, kendisine buradan ayrıca teşekkür ediyorum. Siz de farklı şablonlarla süsleme yapabileceğiniz gibi, az sayıda misafir ağırlayacaksanız, üzerine isimlerini yazarak süsleme yapabilirsiniz.

İşte o tarif:

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker (tatlı severler 1,5 su bardağı koyabilir)
  • 6 çorba kaşığı irmik
  • 1 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 1 vanilya (koymasanız da olur)
  • 1 çorba kaşığı margarin

Yapılışı

Vanilya ve margarin hariç tüm malzemeler tencereye koyulup ocağa alınır, orta ateşte sürekli karıştırarak 15-20 dk pişirilir (Karıştırmazsanız taşabilir aman dikkat! Pişince, kıvamı çok katı olmayacak sakın şaşırmayın). Vanilya eklenir karıştırılır, margarin eklenir karıştırılır. Cam kabın içine dökülerek oda sıcaklığında soğutulur (Sunum olarak dilimlenen yöntemi değil, kupta sunumu tercih ettim). Daha sonra, buzdolabında birkaç saat dinlendirilir. Üzerine tarçın serpilerek, dilimleyip servis edilir.

Not: Tarif, sevgili Seçil’den kendisine teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.

Not2: En son yaptığımda dikdörtgen cam kaba döktüm, soğuyunca buzdolabına kaldırdım ve ertesi gün servis ettim,dilimlemesi kolay, hem de oldukça bereketli oldu.

Bir cevap yazın

Name *
Email *
Website