Yoğun Çikolatalı Vişneli Pasta

 Çok lezzetli, yumuşak bir pandispanya tarifi ile çikolatalı tatlara dönüş yaptım 🙂

Malzemeler

  • 6 yumurta
  • 170 gr toz şeker
  • 110 gr un
  • 1/2 çay bardağı portakal suyu
  • 50 gr kakao (Dark)

Ara kreması:

  • 1,5 çay bardağı süt 
  • 1 paket kakaolu krem şanti

Arasına:

  • Vişne
  • Damla Çikolata

Üzerini kaplamak için ganaj:

  • 200 ml süt kreması
  • 200 gr bitter çikolata
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ

Yapılışı

Pandispanya malzemeleri oda sıcaklığında olacak şekilde hazırlanır.

Yumurtaların akları ve sarıları ayrılır. Yumurta akı bir fiske tuz ve şekerin yarısı ile kar gibi olana kadar (ama tam da sertleşmeyecek şekilde yumuşak kıvamlı olana kadar) çırpılır.

Şekerin kalanı da yumurta sarısı ile iyice çırpılır. Portakal suyu eklenerek çırpmaya devam edilir.

Un ve kakao başka bir kapta iyice harmanlanır. Önce yumurta sarıları bu karışıma eklenir. Daha sonra yumurta akları da eklenerek tahta kaşıkla havalandırarak yumuşak bir şekilde karıştırılmaya devam edilir.

22 cm.lik kelepçeli kalıbın dibine yağlı kağıt serilir. Pandispanya hamuru kalıba dökülerek 170-180 derece ısılı fırında 25-30 dk kadar  pişirilir. Fırından çıkarıp soğutulur. Ondan sonra 2 veya 3 kata ayrılır. Mümkünse sabahtan yapılıp kremayla akşam bir araya getirilmeli ya da 1 gün önceden hazırlanmalıdır.

Daha sonra ganaj hazırlanır: Süt kreması kısık ateşte ısıtılarak ocak kapatılır. İçine kıyılmış ççikolata eklenerek eriyene kadar karıştılır. Soğumaya bırakılır. Oda sıcaklığına gelince buzdolabında bekletilir. Pasta kaplanacağı zaman buzdolabından çıkarılarak mikserle çırpılır ve kaplamaya hazırlanır.

Ara kreması, için soğuk süt ve krem şanti çırpılır. Hazır olan pandispanyanın ara katına yayılır. Üzerine vişne taneleri ve damla çikolata serpilir. Tekrar krem şanti sürülerek diğer kata geçilir. Eğer, 3 katlı olacaksa 2. kat için de aynı işlem uygulanır ve son kat bunun üzerine kapatılır.

Pastanın yanları ve üzeri ganaj ile kaplanarak kenarları rendelenmiş çikolata ile süslenir. Üzerine minik tepecikler yapılarak 1 gece buzdolabında dinlendirildikten sonra, ocakta ısıtılan bıçakla düzgün dilimler kesilerek servis edilir.

Not:

1. Emel Başdoğan’ın pandispanya tarifi kullanılmıştır.

2. Tarif sevgili Mona Lisa Düşleri tarafından profesyonel olarak fotoğraflanmıştır, kendisine teşekkür ediyorum.

2 thoughts on “Yoğun Çikolatalı Vişneli Pasta

  1. evatolyesi 02/02/2011 at 00:27

    Canım benim ne kadar güzel görünüyor ellerine sağlık ben yalnızca yumurta akı ve sarısı ayrı çırpılıp tekrar birleştirilen pandispanya hamurunda biraz sorun yaşıyorum kabarmıyor çok dikkatli karıştırmama rağmen bir yerde bir yanlış yapıyorum ama henüz bulamadım:)))ellerine sağlık
    Bloğumdaki problemin farkındayım kardeşim blogdaki sorunları çözdüğü için maalesef bir hafta daha kardeşimin yurtdışından gelmesini bekliyeceğim:(((
    Sevgiler

  2. Esra 02/02/2011 at 18:01

    Canım ellerine sağlık. Vişne ve çikolatanın müthiş uyumu. Çok güzel görünüyor. Kendisi için yapılan kişi de çok şanslı doğrusu. Biz de nice mutlu yıllara diyelim. Öpüyorummm.

Bir cevap yazın

Name *
Email *
Website